Historie

Vlak na de oorlog begon Willem Boonstoppel een kleine metaalfabriek in de 'zilverstad' Schoonhoven. Zijn klanten waren hoofdzakelijk ambachtslieden uit de zilverindustrie die hun producten bij Boonstoppel lieten vergulden, verzilveren en nabewerken.

In de loop der tijd werden de werkzaamheden uitgebreid met de productie van allerlei metaalwaren, maar hiervoor werd de fabriek in Schoonhoven al spoedig te klein. Begin jaren '50 kon Willem in het nabijgelegen Lopik een voormalige fruitopslag kopen en hier richtte hij een nieuwe fabriek in. Aanvankelijk voor de productie van kleine serieproducten zoals theelepels en bestek, maar kort daarna werd de fabriek uitgebreid met machines waarmee ook andere zilver- en metaalwaren konden worden gemaakt.

Met de opkomst van goedkope productielanden in Azië is de zilverindustrie in Schoonhoven helaas teloor gegaan. Maar de metaalwarenfabriek Boonstoppel bestaat nog altijd. De fabriek in Lopik wordt inmiddels gerund door Willem's kleinzoon.

Met de ervaring van drie generaties staat het familiebedrijf zeer goed aangeschreven bij ambachtslieden, ontwerpers en kunstenaars. De fabriek is met zijn tijd meegegaan maar de kleine schaal en vooral het ambachtelijke vakwerk worden nog altijd bijzonder gewaardeerd.